Praktijk

Onze praktijk richt zich met name op de behandeling en begeleiding van kinderen.

Er wordt op verschillende locaties ergotherapie geboden aan kinderen. Daarnaast is het in sommige gevallen noodzakelijk dat de therapie thuis gegeven wordt. Dit is afhankelijk van de ernst van de hulpvraag en de oorzaak hiervan.

Vaak vindt een intake plaats op de praktijk, waarna verder gekeken wordt wat er nodig is. Een observatie op school of thuis is ook altijd mogelijk.

Het team

Foto Janneke KL

Janneke van den Brink

Ik ben Janneke van den Brink en sinds september 2007  afgestudeerd en werkzaam als ergotherapeut. Altijd al heb ik met kinderen gewerkt, in eerste instantie op verschillende locaties in loondienst, later via mijn eigen praktijk.
Sinds 2009 bestaat de praktijk en inmiddels wordt er vanuit verschillende locaties ergotherapie aangeboden. Ik heb gevolgd en volg nog regelmatig cursussen die relevant zijn om de kinderergotherapie op het hoogste niveau te kunnen blijven geven. Ik heb ervaring met het werken met kinderen met verschillende diagnoses, zoals ADD, ADHD, DCD en epilepsie. Naast het behandelen van kinderen met alledaagse problematiek begeleid ik ook aanvragen voor hulpmiddelen. Zowel voor kinderen die een aangepaste tafel en/ of stoel nodig hebben in de klas alsook bijvoorbeeld een loopwagen of statafel voor kinderen met een meervoudige beperking.

Sinds 2016 ben ik verbonden aan kenniscentrum SIEM waar ik lesgeef aan de opleiding Sensorische Informatieverwerking.
Naast het werk in de praktijk en het volgen van cursussen zorg ik dat kwaliteit lever door:

✤  Lid te zijn van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland onder nummer 215640

✤  Geregistreerd te zijn in het kwaliteitsregister paramedici onder nummer 39908926190

✤  Lid te zijn van verschillende regiogroepen

✤  Het volgen van relevante cursussen, workshops, opleidingen en symposia.

 

Foto Kelly kleiner

Kelly Huigsloot

Ik ben Kelly Huigsloot en sinds Juli 2016 afgestudeerd als ergotherapeut. Ik wist al vroeg dat ik met kinderen wil werken. Zo heb ik altijd oppaswerk gedaan en heb ik de opleiding onderwijsassistent afgerond. Ook tijdens mijn opleiding ergotherapie kwam naar voren dat ik graag met kinderen werk. Zo heb ik een minor kinderen gevolgd om alles over kinderen te weten te komen en mogelijke beperkingen. Deze kennis heb ik mogen toepassen binnen het een revalidatiecentrum als stagiaire.

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij J.W. ergotherapie praktijk. Hier behandel ik vooral kinderen met SI-problematiek, problemen binnen de kleutervaardigheden (onder andere knippen, plakken en kleuren), schrijfvaardigheden en vaardigheden in het dagelijks leven zoals ruimtelijke ordening, brood smeren, veters strikken, aankleden en andere dagelijkse handelingen. Ook ben ik betrokken bij het aanvragen en instellen van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld rolstoelen en tandemfietsen.

Ik heb veel ervaring met het werken met kinderen met gedragsproblematiek, neurologische aandoeningen, ADHD, DCD, dyspraxie en autisme verwante stoornissen.

 

Ik zorg ervoor dat ik kwaliteit lever door:

✤  Lid te zijn van Ergotherapie Nederland onder nummer 242359

✤  Geregistreerd te zijn in het kwaliteitsregister paramedici onder nummer 29101229490

✤  Het volgen van relevante cursussen, workshops, opleidingen en symposia.

 

Inge Hopman

Inge Hopman

Mijn naam is Inge Hopman en sinds juli 2017 ben ik afgestudeerd ergotherapeut. Na het volgen van de opleiding CIOS te Haarlem ben ik de opleiding Ergotherapie gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn affiniteit met kinderen werd tijdens deze opleiding bevestigd toen ik de minor in de Filipijnen op een ZMLK-school heb gevolgd. Ik wilde mij graag verder verdiepen in de doelgroep kinderen en heb daarom een kinderergotherapie stage gedaan bij J.W. ergotherapie praktijk.  Ik heb hier veel ervaring opgedaan met het werken met kinderen met verschillende diagnoses zoals ADD, ADHD en DCD. Na mijn stage ben ik gevraagd om binnen de praktijk te blijven werken en vandaar dat ik sinds september 2017 als ergotherapeut daadwerkelijk aan de slag gegaan ben.

 

Ik zorg ervoor dat ik kwaliteit lever door:

✤ Lid te zijn van Ergotherapie Nederland onder nummer 242489

✤ Geregistreerd te zijn in het kwaliteitsregister paramedici onder nummer 29102861790

✤ Het volgen van relevante cursussen, workshops, opleidingen en symposia.

KP logo

De therapeuten van J.W. ergotherapie staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici