Praktijk

Onze praktijk richt zich met name op de behandeling en begeleiding van kinderen.

Er wordt op verschillende locaties ergotherapie geboden aan kinderen. Daarnaast is het in sommige gevallen noodzakelijk dat de therapie thuis gegeven wordt. Dit is afhankelijk van de ernst van de hulpvraag en de oorzaak hiervan.

Vaak vindt een intake plaats op de praktijk, waarna verder gekeken wordt wat er nodig is. Een observatie op school of thuis is ook altijd mogelijk.

Het team

Foto Janneke KL

Janneke van den Brink

Ik ben Janneke van den Brink en sinds september 2007  afgestudeerd en werkzaam als ergotherapeut. Altijd al heb ik met kinderen gewerkt, in eerste instantie op verschillende locaties in loondienst, later via mijn eigen praktijk.
Sinds 2009 bestaat de praktijk en inmiddels wordt er vanuit verschillende locaties ergotherapie aangeboden. Ik heb gevolgd en volg nog regelmatig cursussen die relevant zijn om de kinderergotherapie op het hoogste niveau te kunnen blijven geven. Ik heb ervaring met het werken met kinderen met verschillende diagnoses, zoals ADD, ADHD, DCD en epilepsie. Naast het behandelen van kinderen met alledaagse problematiek begeleid ik ook aanvragen voor hulpmiddelen. Zowel voor kinderen die een aangepaste tafel en/ of stoel nodig hebben in de klas alsook bijvoorbeeld een loopwagen of statafel voor kinderen met een meervoudige beperking.

Sinds 2016 ben ik verbonden aan kenniscentrum SIEM waar ik lesgeef aan de opleiding Sensorische Informatieverwerking.
Naast het werk in de praktijk en het volgen van cursussen zorg ik dat kwaliteit lever door:

✤  Lid te zijn van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland onder nummer 215640

✤  Geregistreerd te zijn in het kwaliteitsregister paramedici onder nummer 39908926190

✤  Lid te zijn van verschillende regiogroepen

✤  Het volgen van relevante cursussen, workshops, opleidingen en symposia.

 

foto marijne

Marijne Laan

Ik ben Marijne Laan en sinds juli 2017 afgestudeerd als ergotherapeute. Voor mij was al snel duidelijk dat ik met kinderen wilde werken.  Zo heb ik veel oppaswerk gedaan en zet ik mij in voor Stichting Wielewaal. Ook tijdens de opleiding kwam mijn affiniteit met kinderen naar voren. Het is leuk om kinderen en jongeren te helpen bij het behouden of vergroten van de zelfstandigheid bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ik heb de minor Kinderen gedaan en deze kennis heb ik verder kunnen uitbreiden tijdens mijn stage kinderrevalidatie.

Sinds december 2017 ben ik werkzaam bij J.W. ergotherapie praktijk. Hier behandel ik kinderen die moeite hebben met de uitvoering van dagelijkse activiteiten. Ik zie kinderen met schrijfproblemen, aandachts- en concentratieproblemen, zintuigelijke prikkelverwerkingsproblemen en kinderen met problemen in plannen en organisatie. De behandeling kan zowel thuis als op school of in de praktijk plaatsvinden. Daarnaast begeleid ik aanvragen voor hulpmiddelen die heel divers kunnen zijn.

Ik zorg ervoor dat ik kwaliteit lever door:

✤ Geregistreerd te zijn in het kwaliteitsregister paramedici onder nummer 29102964390

✤ Lid te zijn van Ergotherapie Nederland onder nummer 242126

✤ Het volgen van relevante cursussen, workshops, opleidingen en symposia

Pasfoto

Margit van de Kamer

Ik ben Margit van de Kamer en sinds 2018 afgestudeerd en werkzaam als ergotherapeut. Ik ben begonnen met werken binnen de ouderenrevalidatie en vanaf oktober 2018 ook binnen de kinderergotherapie op een mytylschool.

Ik vind het leuk en uitdagend om kinderen te helpen bij het vergoten van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid in het uitvoeren van activiteiten die voor hen belangrijk zijn. Denk aan schoolse vaardigheden of spelvaardigheden.

Sinds april 2019 ben ik werkzaam bij J.W. Ergotherapie praktijk waar ik kinderen met diverse hulpvragen behandel. Ik zie kinderen met schrijfproblemen, concentratieproblemen, problemen in de prikkelverwerking of problemen met plannen en organiseren.

Ik zorg dat ik kwaliteit lever door:

✤ Geregistreerd te zijn in het kwaliteitsregister paramedici onder nummer 29104029190

✤ Het volgen van relevante cursussen, workshops, opleidingen en symposia

KP logo

De therapeuten van J.W. ergotherapie staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici